سجاده فرش کاشان

جمعه 16 فروردين 1398
17:59
سهیلا
سجاده فرش کاشان

سجاده فرش ترکیبی بی نظیر از هنر و مذهب می باشد که به عنوان نوع خاصی از فرش های اسلامی در طول تاریخ طراحی فرش، بافته شده و رواج پیدا کرده اند.

در واقع اگر بخواهیم یکی از جنبه های عبادت در هنر اسلامی را نام ببریم، بی شک فرش های سجاده ای که برای خواندن نماز در نمازخانه ها و مساجد مورد استفاده قرار می گیرند را می توان به عنوان یک نمونه ی برجسته قلمداد کرد.



به طور کلی از هر فرشی می توان با هدف نماز خواندن استفاده کرد ولی آنچه که سجاده فرش را از نظر شکل ظاهری و قالب برجسته و متمایز می کند، به کار رفتن یک طاق محرابی و بیشتر، نقش و نگارهای شمسه و اسلیمی در آن است.

فرش سجاده با طرح کاملا یکپارچه و یکدست خود علاوه بر اینکه زیبایی منحصربفردی را به فضای مساجد و نمازخانه ها می دهد، تشخیص قبله را برای نمازگزاران تسهیل کرده و همچنین نظم و هماهنگی خاصی را به صفوف نماز می بخشد.

قابل ذکر است که با توجه به اینکه سجاده فرش ها با سفارش بافته می شوند، بر اساس متراژ مورد نیاز مسجد یا نمازخانه تولید می شوند که سطح زمین را کاملا پوشش داده و هیچ گونه فضای خالی را باقی نمی گذارند.

از دیگر مزایای فرش سجاده ای که به صورت رول بافته و نصب می شود، می توان به جابه جایی راحت و شست وشوی ساده ی آن اشاره کرد.


فرش های سجاده را می توان از نظر شکل ظاهری به دو دسته بندی کلی تقسیم بندی نمود:

1. سجاده فرش محرابی: همانطور که مشخص است این طرح فرش سجاده دارای یک طرح کلی محراب است که گلدسته ها یا سر ستون هایی در هر دو طرف این طاق محرابی وجود دارند؛ و در نهایت به عنوان تزیین آن، نقش و نگارهای گل و بوته یا شمسه در داخل و خارج محراب، نقش بسته اند.

قبله چه صاف باشد و چه دارای زاویه باشد (کج باشد)، فرش محرابی باید توسط نصاب متخصص کاملا رو به روی قبله نصب گردد. این نوع فرش سجاده ای را هم به صورت موازی و هم به صورت شطرنجی می توان نصب و اجرا نمود.

در واقع فرش محرابی محبوبترین و پرفروشترین نوع فرش سجاده می باشد که بیشتر برای مفروش کردن مساجد و نمازخانه ها به کار می رود.

2. فرش سجاده تشریفاتی: در سجاده فرش تشریفاتی هیچ گونه نقش محرابی دیده نمی شود و به طور معمول در قسمت بالای فرش تشریفاتی بافته شده برای مسجد، یک حاشیه جهت قرار گرفتن مهر نمازگزاران وجود دارد. نقش مایه ی اصلی به کار رفته در فرش سجاده ای تشریفاتی معمولا گل و بوته و همچنین اشکال هندسی و اسلیمی می باشد.

به طور کلی اگر بخواهیم که سجاده فرش تشریفاتی را با فرش محرابی مقایسه کنیم، فرش بدون محراب پرتی کمتری دارد و همچنین نیازی نیست که کاملا رو به روی قبله نصب و اجرا شود.

البته نوع دیگری از فرش سجاده هم وجود دارد که به آن سجاده فرش یکپارچه گفته می شود که به دلیل مشکلات زیاد در جابه جایی و همچنین هزینه های بسیار بالا جهت بافت، نصب و اجرای آن، بسیار کم و با شرایط بسیار خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.




[ بازدید : 222 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما :
]

فرش سجاده ای ( سجاده فرش محرابی ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی

دوشنبه 21 آبان 1397
12:30
سهیلا
فرش سجاده ای ( سجاده فرش محرابی ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی

سجاده فرش ( فرش سجاده ای مساجد ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی


سجاده فرش مسجد یا فرش سجاده ای به عنوان یک نمونه‌ی بارز از جنبه‌های مراسم عبادت در هنر می‌باشد؛ این فرش‌های ویژه برای نماز که تلفیقی از هنر و عبادت است، فرش نماز ، فرش محرابی ، فرش سجاده و … نیز نامیده می‌شود.


هنگامی که نمازگزاران در مساجد و نمازخانه‌ها مشغول نماز خواندن هستند، نیاز به یک فضای تکرار شونده و به تقلید از یکدیگر در داخل مسجد و نمازخانه هست تا به طور نمادین مؤمنان و نمازگزاران را از دنیای بیرون برای ارتباط با خدای یگانه جدا کند. سجاده فرش یا فرش سجاده ای که برای نمازگزاران پهن می شود، در واقع این نیاز را کاملا برآورده می‌کند.


تاریخچه‌ی بافت فرش سجاده ای ( سجاده فرش ) توسط مسلمانان در طول تاریخ:


در قرون وسطی، بافت فرش سجاده ای برای نماز در کشورهای اسلامی رایج شده بود، که این نشان از ارتباط و پیوند نزدیک بین دین و زندگی روزمره‌ی مردم داشت.

قدیمی ترین نمونه‌های سجاده فرش را می‌توان در مینیاتورهای ایرانیان در نیمه‌ی اول قرن چهاردهم و همچنین نیمه‌ی اول قرن پانزدهم رویت کرد.

هنرمندان ایتالیایی دوره رنسانس در نیمه‌ی دوم قرن 15 همچون جیووانی بلینی، ویتور کارپچو و لورنزو لوتو، فرش سجاده ترکی را بر روی بوم‌های خود منقوش کرده‌اند، که این امر موجب پارادوکس فرهنگی نادری شده بود.


فرش سجاده مسجد در قرن‌های 16 و 17:

در قرن‌های 16 و 17، فرش سجاده های مجلل ایرانی نمود پیدا کردند. سجاده فرش ها هم در کارگاه‌های بزرگ با استفاده از الگوهای هنرمندان و هم در خانه‌های روستایی توسط مردم عادی بافته می‌شدند. اما هر کسی که این فرش سجاده ای را می‌بافت – چه یک بافنده‌ی حرفه‌ای و چه یک خانم خانه دار عادی در حومه‌ی دورافتاده – همیشه یک جزء اجباری و جدانشدنی را در برداشت و آن قوس یا طاقی بود که بر روی فرش محرابی مسجد به تصویر کشیده می‌شد؛ این قوس برگرفته از طاق محراب و یا فرورفتگی در دیوار محراب به عنوان جایگاه اصلی در مسجد بود که نمازگزاران به سوی آن نماز خود را به پا می‌داشتند.


طرح‌های سجاده فرش یا فرش سجاده ای امروزی:

فرش مسجد امروزی به صورت رول سجاده فرش و به صورت پیوسته و پشت سرهم بافته می‌شود؛ این رول‌ها توسط نصاب در داخل مسجد نصب می‌شود و هر جایی که نیاز باشد مثل ستون‌ها، فرش سجاده ای برش خورده و دوردوزی می‌گردد. نمونه رول فرش محرابی مسجدی:


فرش سجاده ای ( سجاده فرش محرابی ) نمادی از وحدت و یگانه پرستی

[ بازدید : 243 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
فروش اینترنتی فرش سجاده ای از کارخانه ؛ سجاده فرش مسجد - فرش نمازخانه ای - فرش محرابی - فرش حسینیه - فرش امامزاده - فرش نمازخانه ی مدارس - فرش نمازخانه ی ارگان های دولتی ؛ لیست قیمت فرش سجاده ای و ابعاد فرش سجاده ای
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به سجاده فرش کاشان - فرش سجاده ای مسجد است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار مشاور گروپ لیزر فوتونا بلیط هواپیما تهران بندرعباس اسپیس تجهیزات عقد و عروسی تعمیر کاتالیزور تعمیرات تخصصی آیفون درمان قطعی خروپف اسپیس فریم اجاره اسپیس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]